Film: 127 Hours

August 23, 2013 by Branko Djurkovic

Za nas koji živimo daleko od Alpa, leto i nije baš aktivan period kada je snowboarding u pitanju. Međutim, dok po ovoj vrućini maštamo o zimi i puderom prekrivenim obroncima planina, veliki broj ljudi svoju dozu adrenalina dobija kroz ostale ekstremne aktivnosti, a ima i onih koji jednostavno uživaju u prirodi šetnjom, trčanjem, planinarenjem ili sl.

Za nas u gradovima, zadovoljstvo predstavlja čak i kada odgledamo neki film sa gorepomenutom tematikom, što je ujedno i bila inspiracija za ovaj tekst. Naime, već duže vremena mi je u listi filmova za gledanje stajao “127 Hours” – biografksa drama o kanjoningu, bazirana na istinitom događaju.

127 hours Film: 127 Hours

Neću vam spojlovanjem kvariti užitak u gledanju ovog jako dobrog filma, koji je nominovan za veliki broj nagrada, a čiji su autori radili i na čuvenom Slumdog Millionaire-u, ali ću u par rečenica nagovestiti o čemu se radi. Dakle, momak koji voli prirodu, bicklizam i obilaske kanjona upušta se u vikend akciju po prirodi. Usput sreće dve izgubljene devojke koje pristaju da im dotični mladi gospodin pokaže put, što je samo uvod za avanturu koja sledi.

E sad, koliko god da vas zanimalo šta se tu među njima tačno dešava u netaknutoj prirodi, devojke i nemaju nešto preterano veze sa suštinom filma i njegove dramaturgije. Pogađate, savršena rekreacija pretvara se u pakao kada naš glavni lik ostaje zaglavljen u sred ničega odakle kreće odbrojavanje narednih 127 sati.

Ako volite prirodu, planinarenje, šetnju ili bilo kakve druge aktivnosti koje se dešavaju daleko od civilizacije preporučujem da pogledate ovaj film. Delom uzbudljiv, a delom malo i dosadan, film predstavlja pravo stanje svesti osobe zaglavljene u prirodi i odsečene od sveta, pa nije zgoreg da žrtvujete sat vremena svog vremena, čak i ako vam ne leže ovakvi filmovi, jer je čovek žrtvovao 127 sati u borbi za život, te je bolje da kriz dotični doživljaj prođete kroz tuđe iskustvo.


YouTube Direkt

Reći ću vam samo ovo: Ako već idete u prirodu, nabavite kvalitetan i oštar nož. Nikad ne znate za šta će vam zatrebati…

Podeli sa prijateljima

Tags: ,

Leave a Comment

Partneri

TRX.rs

Facebook

Pinterest

Follow Me on Pinterest

Twitter