Predstavljena letnja sezona na Kopaoniku #KopUp

February 14, 2013 by Branko Djurkovic

Na jučerašnjem TweetUp-u u organizaciji MK Resorta, predstavljene su planirane aktivnosti za letnju sezonu na planini Kopaonik. I moram reći da će ovo leto na Kopu biti zabavno.

U našim krajevima važi neko nepisano pravilo da se na planine ide samo zimi, zbog skijanja ili drugih zimskih radosti. Samim tim, letnja ponuda dodatnih sadržaja na domaćim planinama skoro i da ne postoji. Svi koji su posetili bilo koji ski centar u inostranstvu, imali su prilike da se uvere da su tamošnji ski centri podjednako zabavni i tokom letnje i jesenje sezone.

kopup Predstavljena letnja sezona na Kopaoniku #KopUp

Delić atmosfere sa #KopUp

Iako sam lično često na Kopaoniku tokom leta, čak i češće nego zimi, dodatnih sadržaja svakako nije na odmet, jer se moji letnji obilasci Sunčane planine svode na šetnju po prirodi i eventualno osvajanje nekog od vrhova. Nije da jedva čekam leto, jer kraj ove zimske sezone još nije ni na vidiku, ali me raduje što ću letos moći da probam neke nove stvari poput paraglajdinga.

downhill staza kopaonik 710x576 Predstavljena letnja sezona na Kopaoniku #KopUp

Downhill staza na Kopaoniku

Za uzbudljiv aktivan odmor, ekipa iz MK Resorta je na Kopaoniku pripremila sledeće aktivnosti:

 • Paraglajding – let tandem paraglajderom sa iskusnim instruktorima na atraktivnim lokacijama na Kopaoniku.
 • Rafting program u pratnji iskusnih instruktora u trajanju od 3 do 4 časa koji obuhvata rafting na trasi Ušće – Polumir dužine 15 km sa najuzbudljivijim brzacima u celom toku reke Ibar, odmor za kupanje i ručak (lunch paket).
 • Jahanje uz pratnju vodiča kroz zadivljujuće predele Kopaonika, uključujuču i časove obuke jahanja.
 • Off road ture džipovima i kvadovima – program u trajanju od dva i po sata sastoji se od obuke sa instruktorima, upoznavanja terenskih vozila na poligonu i off road vožnje po trasama punim izazova.
 • Planinski biciklizam  – “downhill tour” – vožnja mountin bike-om po specijalno utvrdjenim trasama može zadovoljiti osobe sa manje kondicije kao i one mnogo zahtevnije.
 • Pešačke ture su idealan način da sa pratiocem upoznate najvrednije prirodne retkosti Nacionalnog parka Kopaonik.
 • Izleti i manastirske ture – Izlet minibusom i pešačka tura – Obilazak manastira Studenica i isposnice Svetog Save.
 • Streličarstvo – gađanja lukom i strelom. U ponudi je program sportskog streličarstva.
 • Letnji kampovi jezika – kursevi za decu predškolskog uzrasta.
 • Škola tenisa i košarke za najmlađe – savladavanje osnovnih tehnika igre i razvijanje motoričke sposobnosti i takmičarskog duha na krativannačin.
 • Paintball – popularna taktička, ekstrebna posrtska igra koja predstavlja imitaciju vatrenih kontakata na ograničenom prostoru.
 • Zip wire – Doživite nesvakidašnji adrenalinski šok, spuštajući se niz žicu postavljenu izmedju dva drveta sa postepenim nagibom uz pomoć kotura koji klizi po istoj.
 • Rope bridge – Testirajte izdrživost sopstvenog tela i uma, pređite preko alternativnog mosta od užeta, postavljenog između dve litice.

Moguće je da sam nešto preskočio, ali morate priznati da i među ovim, gore navedenim, aktivnostima ima dovoljno zanimacija za svačiji ukus. U svakom slučaju, detaljniji opis, cenovnik i ostale detalje, možete naći na sajtu MK Resorta.

Podeli sa prijateljima

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Comment

Partneri

TRX.rs

Facebook

Pinterest

Follow Me on Pinterest

Twitter