Ski Jumping Hill for Serbian Ski Resort

February 14, 2013 by Branko Djurkovic

Verujem da među vama ima puno fanova raznih zimskih sportova pored snowboardinga, a još je više onih koji prate sportski program na TV-u, tokom hladnih zimskih dana. Jedan od najgledanijih zimskih sportova svakako su ski skokovi. Ovom prilikom upoznaćemo se sa projektom jednog pravog arhitektonskog remek dela, koje je (makar u projektu) svojom lokacijom smešteno na planini Kopaonik.

ski jumping hill kopaonik 08 710x416 Ski Jumping Hill for Serbian Ski Resort

Ski Jumping Hill” ili “brdo za ski skokove” delo je arhitekte Đorđa Pejkovića i zamisao je da se izgradi u ski centru Kopaonik, u Centralnoj Srbiji. Kompletna struktura od 120 metara sastavljena je od metalnih cevi, tako da je od spolja vididljiv svaki detalj. Vrh građevine je horizontalno odsečen, tako da se na njemu može naći neki kafić sa pogledom na onolna prostranstva.

Ovaj rad je svakako inspirisan JDS-ovim, Holmenkollen-om u Oslu, ali je po mnogim komentarima evolucija ideje otišla u pravom smeru, pa je Ski Jumping Hill elegantniji i vizuelno atraktivniji.

Zamislite da ovo stvarno izgrade… Pa Kop bi postao tako spejsi lokalitet icon smile Ski Jumping Hill for Serbian Ski Resort

Podeli sa prijateljima

Tags: ,

Leave a Comment

Partneri

TRX.rs

Facebook

Pinterest

Follow Me on Pinterest

Twitter