Sony Action Cam – alternativa ili pr(a)vi izbor

March 21, 2013 by Branko Djurkovic

Za Action Cam kompanije Sony, prvi put sam čuo krajem prošle godine, a već početkom ove imao i prve kontakte. Kako je sam brend poprilično nov i nepoznat, a u komjunitiju postoji dobro poznati GoPro, jako me je zanimalo kako se Action Cam ponaša u realnim uslovima. Kad kažem realnim uslovima, mislim na kameru montiranu na glavi dok se strmoglavo spuštam na snowboard dasci niz obronke osnežene planine.

Sony Action Cam HDR AS15 Sony Action Cam   alternativa ili pr(a)vi izbor

Sony Action Cam HDR-AS15

Zahvaljujući ljubaznošću predstavnika Sony Srbija, na testiranje sam dobio Sony Action Cam HDR-AS15. Pravog malog digitalnog monstruma u pakovanju malo većem od kutije šibica. Početkom marta išao sam na zimovanje u Bansko (Bugarska) i sa sobom poneo na probu ovaj mali digitalni HD kamkoder.

sony action cam in action 710x427 Sony Action Cam   alternativa ili pr(a)vi izbor

Ne samo da je pomenuti Action Cam, malih gabarita, već je i opremljen mnogim funkcijama za koje bi mu i ‘velike kamere’  pozavidele. AC snima u video Full HD rezoluciji, a 720p video je moguće snimiti u slow motion modu i neverovatnom super slow motion modu koji zaista ostavlja bez daha.

Takođe, moguće je snimati u regulanom i širokougaonom modu. A uz isti se isporučuje i specijalno vodootporno kućište koje se može koristiti za snimanje do 60 m dubine ili se montirati na neki od raznovrsnih držača i osloboditi ruke tokom vožnje.

Od dodatne opreme izdvojio bih traku za montažu oko glave (slika iznad) čime dobijate FPS/POV efekat snimanja prilikom koga u video zapisu ostaje zabeleženo upravo ono što i sami vidite. Tu su još i držači za montažu na razne vrste kaciga, stalak za montažu na bicikl i još puno drugih.

Još jedna ultra zgodna stvar je i live streaming preko Wi-Fi-a. Naime, preko PlayMemories Mobilne apliakcije možete direktno na svom telefonu ili tabletu gledati ono što kamera snima. Jako zgodno ako se vi glupirate na rampi, a neko sedi pored i gleda šta vi radite.

Video je u procesu montaže i biće naknadno dodat na ovaj tekst.

Podeli sa prijateljima

Tags: ,

Leave a Comment

Partneri

TRX.rs

Facebook

Pinterest

Follow Me on Pinterest

Twitter